VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe installeer ik de OK-app?

Na het downloaden van de OK-app is het tijd om de installatie te starten. Open de OK-app en volg de stappen die staan beschreven in het scherm. Zo koppel je eenmalig al je gegevens aan de app, die veilig versleuteld worden opgeslagen.

Ik ontvang geen bevestigingsmail voor mijn e-mailadres. Hoe kom ik verder?

Tijdens de activatie van je OK-app vragen we je om een e-mailladres. Je ontvangt dan een bevestigingsmail op dit emailadres om het te verifiëren. Druk op de knop in de e-mail om het adres te bevestigen.

Een geverifieerd e-mailadres is nodig om een bankrekening te kunnen koppelen aan je OK-app en ook voor het kunnen 'bevriezen' van je OK-app als je onverhoopt je mobiel kwijtraakt.

Check je inbox en ongewenste e-mail ('spam') folder

Check de inbox van het door jou geregistreerde emailadres. Als je daar niets vindt, check dan even je spam folder. Sommige e-mailprogramma's vinden OK kennelijk niet zo OK...

E-mail opnieuw opgeven onder Instellingen

Je kunt onder Instellingen zien welk emailadres we van je kennen. Je kunt dit adres wijzigen door er op te drukken:

• Bij iOS: Als het e-mailadres in het volgende scherm verdwijnt is het nog niet bevestigd. Blijft het staan dan is het wel bevestigd. Voer het e-mailadres dat je wilt gebruiken in en druk op Bewaar. Je ontvangt dan een nieuwe bevestigingsmail.
  • Bij Android: Het e-mailadres staat in het volgende scherm. Voer hier eventueel een ander e-mailadres in als je dat wilt. Druk dan op het Bewaar-icoon en je ontvangt een nieuwe bevestigingsmail.

E-mailadressen die via Instellingen worden ingevoerd en niet binnen 5 minuten worden bevestigd, worden verwijderd.

Het bevestigen van mijn adres met de QR-code in de adres-verificatiebrief lukt niet. Wat gaat er mis?

Om je adres te bevestigen moet je de QR-code in de brief scannen met DEZELFDE OK-APP als waar je dit adres hebt ingevoerd. Je herkent bij welke OK-app de brief hoort aan het mobiele nummer bovenin de brief.

Het kan zijn dat er bij het scannen een foutmelding wordt gegeven:

• Als je de QR-code scant met een andere OK-app, dan geeft de OK-app aan dat de 'code niet herkend' wordt. Hij hoort immers niet bij deze app.
  • Als je je adres al bevestigd hebt na een scan, dan geeft de OK-app ook aan dat de 'code niet herkend' wordt. Hij is immers niet meer nodig voor deze app.
  • Als je je OK-app hebt gedeactiveerd nadat de brief al was verstuurd én je hebt bij de nieuwe activatie je bestaande account niet teruggezet, is er sprake van een 'nieuwe' OK-app. In dat geval werkt de QR-code in de brief ook niet meer.
  • Als je te lang hebt gewacht met het scannen van de QR-code in de brief, dan kan het zijn dat deze niet meer geldig is. De QR-code is doorgaans een maand geldig.

Als er na de scan geen OK-verzoek binnenkomt op je OK app, kan het zijn dat je 'berichtgeving' niet hebt toegestaan. Doe dit dan alsnog.

Hoe werkt de koppeling tussen mijn bankrekening(en) en mijn OK-app?

Om te kunnen betalen met OK, moet je een betaalaccount koppelen aan je OK-app. OK ondersteunt momenteel (pre-paid) creditcards van MasterCard en Visa en bankrekeningen van alle Nederlandse banken die iDEAL ondersteunen. Een gekoppelde rekening kun je direct gebruiken om te betalen met OK, tot de limiet voor die rekening. Je moet hiervoor wel 18 jaar of ouder zijn. Ben je tussen 13 en 18 jaar, vraag dan toestemming aan je ouder of voogd. Een betaalrekening koppel je door op de (+) te drukken bij Betaalaccounts. Kies vervolgens de aanbieder waarvan je een rekening of kaart wilt koppelen.

P.S. Betaalaccounts koppelen aan OK is veilig omdat OK geen enkel gegeven van je betaalaccount opslaat in je OK-app op je mobiel. Geen IBAN, kaartnummer, code of vervaldatum: niets! Elk gekoppeld betaalaccount wordt in je OK-app een barcode, waar niemand anders dan OK iets mee kan.

Een betaling kan dus alléén gestart worden mét jouw OK-app op jouw mobiel, en kan alléén bevestigd worden met jouw OK-code, ingevoerd ín jouw OK-app op jouw mobiel. Super veilig.

Waar kan ik afrekenen met de OK-app?

De techniek van OK is zo ingericht dat deze gekoppeld kan worden aan ieder kassa-en afrekensysteem, zowel online als offline. Bij de lancering in 2018 zijn 100 partners betrokken waarbij met OK betaald kan worden. Dit aanbod breidt steeds verder uit. Wij komen tegen die tijd met een lijst van alle partners waar met OK betaald kan worden.

Waarom werkt de OK-app met QR-codes?

QR staat voor ‘Quick Response’. Een QR-code is een vierkante, geblokte barcode die gescand kan worden met een smartphone. QR-codes zorgen voor een veilige, eenvoudige en snelle schakeling tussen verschillende media-instrumenten, zowel online als offline.

De QR-code is dus voor iedereen met een smartphone makkelijk te gebruiken, waardoor er een gemakkelijke en veilige schakeling te maken is tussen de telefoon en bijvoorbeeld een (online) retailer. Er is geen speciale telefoon voor nodig, waardoor het geschikt is voor OK.

Hoe veilig is betalen met OK?

Betalen met OK is net zo veilig als betalen via PIN, iDEAL of bankieren-apps.

Ten eerste is de OK-app alleen bruikbaar op jouw mobiel, dus de toegangscode of vingerafdruk op je smartphone zorgt voor de eerste beveiliging.

Ten tweede is je OK-app gekoppeld aan je gegevens die veilig zijn opgeslagen in je OK-account. Tenslotte moet je OK-verzoeken (transacties) bevestigen met je zelfgekozen, 5-cijferige OK-code. Je bepaalt zelf welke gegevens je verschaft aan bijvoorbeeld een winkel of webshop.

Staat jouw antwoord er niet bij? Klik dan hier en neem contact op met onze helpdesk.

Download
Download